Your Web Creations
MENU

Tips voordat je een website gaat maken

Deel dit artikel

Inhoud

Brainstorm over het doel en de visie van je website

Bij het maken van een website is het belangrijk om eerst na te denken over het doel en de visie. Als je website zakelijk is, mag je gaan nadenken over de doelen van jouw bedrijf en wat je wil dat de website voor jouw potentiële klanten doet. Het is ook aan te bevelen om een duidelijk idee te hebben waar jouw publiek vandaan komt en waarom het geïnteresseerd zou zijn in jouw diensten of producten. Zodra je een duidelijke visie voor je website hebt, kunt je gaan brainstormen over ideeën voor inhoud en design.

Kies een domeinnaam die het doel van jouw website weerspiegelt

Jouw domeinnaam moet het doel van jouw website weerspiegelen. Als je website bijvoorbeeld is gericht op het verstrekken van informatie over een bepaald onderwerp, is het handig dat de domeinnaam die focus weerspiegelt. Voorbeeld: onderwijsgerelateerde websites kunnen “.edu” bevatten of spirituele websites bevatten “spirit” in de domeinnaam.

Kies een geschikt platform en ontwerp

Bij het maken van een website is het belangrijk om het juiste platform en design te kiezen. Enkele populaire platforms zijn WordPress, Google Sites en Blogger. Elk heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen, dus kies er een die het beste bij je behoeften past. Stap hier niet te lichtzinnig overheen: deze keuze is bepalend en kan moeilijk worden gewijzigd als het niet bevalt zonder opnieuw te beginnen. Zorg er bovendien voor dat je een geschikt webontwerpsjabloon of thema voor jouw site selecteert. Of laat er een op maat maken, zoals bij Your Web Creations! 😊

Host jouw website bij een gerenommeerde provider

Voordat je jouw website kunt lanceren, moet je een domeinnaam kopen en deze hosten bij een gerenommeerde provider. Er zijn veel opties beschikbaar, dus zorg ervoor dat je onderzoekt welke providers de beste prijzen en diensten bieden voor jouw specifieke behoeften. Er zijn legio partijen te vinden die dit ook voor jou uit handen kunnen nemen. Bij Your Web Creations ben je zeker van een goede en betrouwbare (en in Nederland gevestigde) hosting. Dit wordt allemaal voor jou geregeld.

Meer weten? Neem dan contact met mij op!