Your Web Creations
MENU

Erve Veldink

Deel deze case study

Erve Veldink is, zoals ze het zelf zeggen, een plek buiten de tijd. In een monumentale boerderij in de achterhoek huist een kleine woongemeenschap. Uitgangspunt hierbij is bewustzijn, werkelijk contact en leven vanuit je hart. Mensen zijn welkom voor een kort of langdurig verblijf om bijvoorbeeld tot rust te komen en gelijkgestemden te ontmoeten.

De website is ongeveer 10 jaar oud en is aan vernieuwing toe. Ze voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De site bevat alleen algemene informatie: voor beschikbaarheid of een boekingsaanvraag is altijd contact via e-mail of telefoon nodig.

Het doel is om mensen online kunnen laten zoeken naar vrije accommodaties en boekingsaanvragen te laten doen. Voor aanvraag wordt de juiste prijs berekend (rekening houdend met de verschillende seizoensprijzen), inclusief aanvullende diensten zoals de sauna en een laken- of handdoekpakket. Daarnaast kunnen mensen online hun deelname aan de maaltijden op locatie boeken. Dit alles met als doel: minder tijd besteden aan reserveringen en meer tijd voor jezelf en elkaar.

Implementatie

De informatie van de oude website is grotendeels behouden gebleven. We hebben in een nieuwe, frisse kleurstelling en met een vriendelijk lettertype een nieuwe website gecreëerd die het personeel van Erve Veldink gaat ontzorgen. De website is beschikbaar in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Op de homepagina is direct duidelijk waar Erve Veldink voor staat. De nieuwsberichten, gastenboekberichten en de agenda (alle eenvoudig door de beheerder toe te voegen) nodigen mensen uit om verder op onderzoek uit te gaan. Bezoekers gaan op zoek naar de accommodatie die hen het meest aanspreekt. Zij zien direct welke dagen nog beschikbaar zijn. Na het invullen van de gewenste in- en uitcheckdatum zien zij direct de bijbehorende prijs.

Zodra de bezoeker de online boekingsaanvraag indient, ontvangt hij of zij direct een e-mail met een samenvatting van de boeking en de eigen gegevens. De beheerder kan de reservering digitaal controleren en aanpassen indien gewenst. Na goedkeuring wordt automatisch de bevestiging via e-mail verzonden. Aanvullend worden voor aanvang van het verblijf en achteraf volautomatische e-mails verzonden met alle benodigde gegevens, om het de gast zo eenvoudig mogelijk te maken.

Omdat de accommodaties ook via Airbnb gereserveerd kunnen worden, vindt een periodieke synchronisatie plaats tussen Airbnb en de website. Hierdoor is het schier onmogelijk om dubbele reserveringen te ontvangen.

Bezoekers van de website kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief en ze kunnen hun plekje bij een van de maaltijden reserveren. Hierbij wordt automatisch gecontroleerd op het maximaal aantal beschikbare plekken. Uiteraard kan de beheerder zelf eenvoudig data en tijden voor maaltijden aanmaken en wijzigen.

Samenvatting functionaliteit

 • Stijlgids
 • Informatieve meertalige website
 • Gastenboek, agenda en nieuwsberichten eenvoudig te beheren
 • Dynamisch prijzensysteem per dag van de week en per seizoen
 • Beschikbaarheid accommodaties opzoeken
 • Synchronisatie beschikbaarheid met Airbnb
 • Indienen van de boekingsaanvraag, inclusief aanvullende diensten
 • Volautomatische e-mails tijdens de boekingsaanvraag en voor en na het verblijf
 • Reserveren plekje bij de gezamenlijke maaltijd
 • Aanmelden voor de nieuwsbrief
 • Reviews schrijven per accommodatie