Your Web Creations
MENU

NOVA Academy

NOVA Academy

Deel deze case study

NOVA Academy is een uitbreiding van NOVA Coaching en Training, ook een website gemaakt door Your Web Creations.

Het was de wens van Manon om online trainingen, oefeningen en meditaties ter beschikking te stellen voor geïnteresseerden. NOVA Academy mag een afwijkende stijl hebben ten opzichte van haar website NOVA Coaching en Training maar moet wel duidelijkheid, eenvoud en rust uitstralen.

Manon wil graag trainingen kunnen verkopen waarbij een vaste groep op een vast moment gaat starten. Dit allemaal gekoppeld aan automatische e-mails om de gebruikers door de training te loodsen.
Gekoppeld hieraan wil ze een eigen online community waarop de deelnemers elkaar kunnen vinden en verhalen, gevoelens en gedachten kunnen uitwisselen.

Implementatie

De doelgroep bestaat uit jonge en oudere (70+) mensen. Iedereen kan eenvoudig de weg vinden op de website.
De structuur is eenvoudig gehouden met duidelijke navigatie en grote knoppen.

Een bezoeker die meer wil weten over een specifieke training of over de gratis meditaties ziet een uitgebreide pagina met toelichting, voorzien van video en teksten en veelgestelde vragen.
Met 1 druk op de knop kan de bezoeker zich aanmelden. Na slechts het invullen van voor- en achternaam en e-mailadres wordt (indien van toepassing voor die training) de betaling in gang gezet en kan direct worden gestart.

Elke training is gekoppeld aan een automatische mail(serie), waardoor de deelnemers aan de hand kunnen worden genomen tijdens de training. Manon stelt zelfstandig alle e-mails op en plant deze op het juiste moment.

Iedereen die zich aanmeldt krijgt automatisch een account om zijn of haar aankopen te kunnen inzien en openen.

Elke training is opgebouwd uit modules waaronder weer verschillende onderdelen kunnen hangen. De deelnemer ziet een eenvoudig scherm waarop hij of zij snel en duidelijk elke module kan starten en afronden. Elke training bevat optioneel naslagwerk om op een ander moment nog eens rustig na te lezen. Het geheel is vrij intuïtief en wijst zich allemaal vanzelf.

Manon is in staat om zelfstandig de inhoud van de trainingen in te voeren en een nieuwe training op te zetten.
Alle video’s worden extern gehost om het systeem niet te zwaar te belasten.

Samenvatting functionaliteit

  • Verkoop van trainingen, audiomeditaties en oefeningen
  • Online aanmelden en betalen
  • Eenvoudige styling
  • Contentbescherming van zowel video als audio)
  • Accountbeheer
  • Automatische mailfunctionaliteit, gekoppeld per training
  • Online Community per training