Your Web Creations
MENU

Deze fouten ga jij niet meer maken in WordPress!

Deel dit artikel

Wordpress is een mooi systeem, ook geschikt voor beginners, om een eigen website te maken. Je hoeft niet te kunnen coderen. Maar toch gaat het vaak mis, met ernstige gevolgen. Lees hier de 5 fouten de je niet wilt maken in Wordpress!

Inhoud

Fout 1: je permalinks worden niet correct gewijzigd

Een permalink is een link naar een specifieke pagina met informatie. Ondanks dat een website dynamisch is en blijft wijzigen, is de link voor elke bestaande pagina vast.

Het is goed om na te denken over je permalinks voordat je WordPress echt gaat gebruiken. Permalinks (de naam zegt het al) zijn permanent bedoeld. Dus als je ze eenmaal hebt ingesteld, moet je ze echt niet meer wijzigen.

Als je echter besluit om je permalinks te wijzigen, veranderen de URL’s van je berichten. Dit betekent dat zoekmachines je berichten niet meer kunnen vinden, omdat ze de oude permalink hebben geïndexeerd. Bezoekers die via zoekmachines naar jouw site komen, eindigen op jouw site met een foutmelding dat het bericht niet is gevonden. Het beruchte 404-foutbericht. Je wilt deze koste wat het kost vermijden.

Je hebt veel opties om uit te kiezen wanneer je een permalink-structuur kiest. In de meeste gevallen volstaat echter de eenvoudigste met alleen de /% postnaam %/ voor een SEO-vriendelijke URL.

Fout 2: vergeten om te updaten

Tussen WordPress, alle plug-ins en thema’s, kan het moeilijk zijn om alle updates bij te houden die een website nodig heeft. Vooral als alles soepel werkt, kan het moeilijk zijn om de onmiddellijke waarde te zien van het nemen van de tijd om die updates te verwerken.

Maar het bijhouden van plug-ins, thema’s en WordPress zelf is een van de belangrijkste taken die je als site-eigenaar hebt. Updates brengen niet alleen nieuwe functies met zich mee, maar lossen vaak ook bugs en beveiligingsproblemen op. Het absolute laatste wat je wilt zien gebeuren is om te eindigen met een gehackte site, toch?

Afbeeldingsresultaat voor hacker

Fout 3: teveel plug-ins

Deze waarschuwing heb je ook al in een eerdere blog van ons kunnen lezen. Er zijn meer dan vijftigduizend plug-ins beschikbaar in de WordPress-repository, dus je hebt veel opties om uit te kiezen. Dat maakt het erg verleidelijk om een ​​plug-in te installeren voor elk klein ding dat je maar kunt bedenken. Maar dat gaat niet altijd zonder repercussies.

Je moet niet alleen al deze plug-ins up-to-date houden, maar er zijn ook andere risico’s. Te veel plug-ins die leuke dingen doen, kunnen jouw site mogelijk vertragen, wat betekent dat je misschien een trage website krijgt. Controleer dus zorgvuldig voordat je een nieuwe plug-in installeert of je deze ook daadwerkelijk nodig hebt en of je site hierdoor negatief wordt beïnvloed.

Technisch gezien kan een enkele plug-in jouw hele site verpesten. Het gaat dus niet alleen om het aantal plug-ins, maar ook om voorzichtig te zijn met wat je aan jouw site toevoegt.

Fout 4: geen child theme maken bij het aanbrengen van wijzigingen

Wanneer je jouw WordPress-website voor de eerste keer installeert, krijg je een van de standaard WordPress-thema’s. En misschien past dit thema niet bij je behoeften: je zoekt een nieuw thema.

Je hebt een nieuw thema gevonden, het geïnstalleerd en het werkt prima. Maar na een tijdje realiseer je je dat je een paar dingen wilt veranderen. Voordat je je verdiept in het wijzigen van je thema, moet je een child theme maken en je wijzigingen aanbrengen in het child theme. Door dit te doen, weet je zeker dat wanneer je thema wordt geüpdatet, je niet al jouw zorgvuldig aangebrachte wijzigingen verliest.

Je kunt ervoor kiezen om zelf een child theme aan te maken. Maar zoals met veel dingen binnen WordPress, is er ook een plug-in die het voor jou kan doen.

Er is trouwens een grote kans dat je alleen wat CSS-wijzigingen wilt aanbrengen en de Customizer zou hiervoor moeten volstaan. Dat is ook een toekomstbestendige manier om dingen overstijgend boven je thema te veranderen.

Fout 5: content op de verkeerde manier verwijderen

Een van de meest voorkomende fouten doet zich voor wanneer je jouw site eenmaal in gebruik hebt. Misschien wil je berichten of pagina’s verwijderen. Ze kunnen niet langer het doel dienen dat ze gewend zijn en het is logisch om die te verwijderen.

Omdat de zoekmachines je site echter hebben geïndexeerd, worden door de verwijderde inhoud op jouw site de beruchte 404-pagina’s weergegeven: pagina niet gevonden. Zorg er dus voor dat je pagina’s op jouw site op de juiste manier verwijdert: stel altijd een re-direct in met een verwijzing van de oude locatie naar de nieuwe locatie. Dit kan bijvoorbeeld de homepagina zijn van je website maar bij voorkeur is dit een andere pagina met inhoudelijk relevante content, vergelijkbaar met de verwijderde pagina.