Your Web Creations
MENU

Is mijn website gehackt?

Deel dit artikel

Zonder het zelf meteen te zien, is het mogelijk dat jouw site gehackt is. En dat mensen die jou zoeken op Google spamteksten te zien krijgen. Lees hier 6 manieren om te zien of jouw website gehackt is!

Inhoud

Tip 1: bezoek jouw site frequent

Het lijkt vanzelfsprekend, maar als site-eigenaar heb je veel meer kans dan iemand anders om iets te zien dat er niet goed uitziet.

Browse dus wat vaker door jouw pagina’s.
Kijk of alle pop-ups nog goed werken.
En controleer je hyperlinks!

Tip 2: zoek regelmatig op jouw website

Sommige gehackte sites zien er volkomen normaal uit voor een gewone gebruiker terwijl ze spam en andere schadelijke inhoud aan zoekmachines aanbieden. Door naar je site te zoeken, kun je zogenaamde SEO-spam opsporen, zelfs als een aanvaller deze voor jou probeert te verbergen.

Klik ook op de koppelingen in je zoekresultaten om ervoor te zorgen dat de koppeling van de zoekmachine jou leidt naar waar jij dit verwacht.

Afbeeldingsresultaat voor googol

Tip 3: stel e-mailmeldingen in Google Search Console in

Google crawlt jouw site voortdurend en waarschuwt je als er problemen worden gedetecteerd, waaronder de aanwezigheid van malware.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Tip 4: wees snel bereikbaar voor jouw sitebezoekers

Jouw sitebezoekers zijn vaak de eerste die een probleem met jouw website identificeren. Zorg ervoor dat ze gemakkelijk contact met je kunnen opnemen en dat je hun bevindingen onmiddellijk onderzoekt.

Tip 5: gebruik een beveiligingsscanner en stel e-mailmeldingen in

De Wordfence-scanner (die aanwezig is op alle websites van Your Web Creations) controleert WordPress kernbestanden, thema’s en plug-ins op malware, slechte URL’s, achterdeuren, SEO-spam, kwaadaardige omleidingen en code-injecties. Het vergelijkt ook de bestanden op jouw site met die in de WordPress.org-repository, controleert hun integriteit en rapporteert eventuele wijzigingen.

Afbeeldingsresultaat voor wordfence

Tip 6: let op onverklaarbare pieken in het verkeer

Als een aanvaller jouw site gebruikt om schadelijke inhoud te hosten, zal deze waarschijnlijk verkeer naar jouw site leiden. Een onverklaarde toename van siteverkeer kan wijzen op een gehackte site.

Wil je jouw website veilig houden? Lees dan dit artikel voor tips die je kunnen helpen!